GitHub voor presentaties

Afgelopen dinsdag presenteerde ik op de GeoBuzz het verhaal “Werken met de BGT”. Helaas biedt GeoBuzz geen verzameling van gegeven presentaties voor de mensen die iets gemist hebben, of nog iets terug willen zien.

Ik heb mijn presentatie maar gedeeld op slideshare, maar echt gelukkig wordt ik daar niet van.

Zou het niet mooi zijn als we presentaties net als code kunnen delen in een open samenwerkomgeving zoals GitHub?

In de open source software wereld is het gemeengoed om code te delen op een manier dat andere bij kunnen dragen. Bijvoorbeeld door het aanmaken en uitdiscussieren van issues, maar ook door het aanleveren van een stuk code of documentatie (op GitHub via pull requests).

Graag zou ik mijn presentaties op een vergelijkbare manier ontsluiten. Dus met de mogelijkheid voor anderen om commentaar te leveren, fouten aan te wijzen en verbeter suggesties te doen.

Wie helpt me aan een manier om dat te doen?Reacties