Het leukste vak

Uit empirisch onderzoek blijkt dat geo-informatie misschien wel het allerleukste vakgebied is. Een presentatie aan een groep juristen vormde daarvoor het begin.

Een tijdje terug nodigde een vakvereniging van zelfstandige juristen me uit om een presentatie te geven tijdens een kennissessie over de omgevingswet.

Na afloop werd ik uitgenodigd om mee te eten. Ik ben altijd in om andere mensen in andere culturen te ontmoeten (misschien is er wel een participerend antropoloog aan me verloren gegaan), dus ik nam de uitnodiging met beide handen aan.

Het werd een geanimeerde avond, waarbij allerlei denkbare en minder denkbare met veel inteligentie en humor werden besproken. De enige persoon aan tafel die de dagelijkse werkzaamheden als onderwerp aansneed was ikzelf.

Daarmee stond deze avond in schril contrast met het etentje na de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van OSGEONL.

Het steeds weer terugkerende onderwerp van gesprek was het vakgebied. Soms in een brede maatschappelijke context, maar vaak ook stijl de diepte in. Op een gegeven moment stonden er zelfs twee laptops op tafel. Alle vaktermen en kreten vlogen over tafel. De onderwerpen werden met veel enthousiasme en bezieling besproken.

Na het bericht dat Marit Leenstra stopt met schaatsen om Geo Informatie Science te gaan studeren was dit voor mij de definitieve bevestiging dat geo-informatie echt het allerleukste vakgebied is.